Winstrol, multi inzetbaar voor medische doeleinden

In 1962 introduceerde Winthrop Laboaratoria het middel Winstrol. Na de introductie werd het middel ook door andere bedrijven geproduceerd.

Het middel won sterk aan bekendheid toen het een product werd van farmaceut Zambon. In 2007 werd de licentie van Zambon overgenomen door de firma Desma. Het middel wordt ingezet op een aantal gebieden in de farmaceutische industrie. Zo wordt het voorgeschreven voor medisch gebruik, maar het middel Winstrol wordt ook gebruikt in de bodybuilding vanwege de anabole effecten.

Winstrol voor medisch gebruik

Het middel Winstrol wordt gebruikt in de medische wereld om ernstig gewichtsverlies door een ziektebeeld tegen te gaan. Het wordt gebruikt door patiënten met HIV+ en door patiënten met aids als behandeling van gewichtsverlies. Gewichtsverlies maakt patiënten met aids immers nog kwetsbaarder voor andere aandoeningen die de kans op overlijden vergroten. Daarnaast wordt Winstrol gebruikt in de behandeling van COPD (dit betekent Chronisch obstructieve longziekte) bij de extreme magerheid die patiënten ervaren. Los van deze aandoeningen waarbij het gebruik duidelijk is gericht op het in stand houden van een gezond lichaamsgewicht wordt het ook gebruikt bij het bevorderen van het genezingsproces van (brand)wonden door het huidherstellende effect.

Winstrol als anabole steroïde

Het middel Winstrol, ook wel bekend als stanozolol is een heel bekende en populaire steroïde. Het staat als derde meest gebruikte middel op de lijst van anabole steroïden. Het middel wordt gebruikt door sporters, specifiek door bodybuilders. Daarnaast wordt het echter ook gebruikt door atleten. Tijdens de olympische spelen heeft het middel al aan ettelijke atleten de medaille gekost. Het middel Winstrol kan dus worden opgespoord aan de hand van doping tests en urine tests.

Onder welke namen en in welke vormen is Winstrol te verkrijgen

Het middel Winstrol, oftewel stanozolol is bij gebruikers ook wel bekend met de bijnaam Winny. Dit is natuurlijk een afgeleide van de handelsnaam waaronder Winthrop het middel op de handel bracht. De vorm die in Europa het meeste is te krijgen heet Stromba. Het middel Winny is in de handel verkrijgbaar in twee verschijningsvormen; het is verkrijgbaar als injectable, dus injecteerbaar en als tablet dus in orale vorm. De beide verschijningsvormen zijn bij gebruikers met eenzelfde populariteit en beide middelen moeten dagelijks worden gebruikt om effect te hebben. De samenstelling van de injecteerbare vorm is bovendien hetzelfde als de samenstelling van de orale vorm. Doordat de beide vormen gemethyleerd zijn kan het middel stanozolol niet veresterd worden om voor een langzame afgifte te zorgen.

Wanneer je de veterinaire vorm van Winny koopt wordt vermeld dat het product ook wekelijks kan worden gebruikt, maar dat is dus niet van toepassing wanneer je het als bodybuilder wil gebruiken. Het middel Winstrol is niet geschikt om langwerkend te zijn. Dit komt omdat het wordt geleverd in een nogal waterige oplossing. Dit is niet bevorderlijk voor opname in vetweefsel. En die opname in vetweefsel heb je nou net nodig voor de verestering en de opslag van de steroïde in je lichaam.

Injectable of tabletten, wat is beter

Volgens de gebruikers van Winstrol zijn de effecten van winstrol beter wanneer het middel geïnjecteerd wordt. De orale vorm, de tablet, wordt namelijk voor een belangrijk deel afgebroken wanneer het je lever passeert. Dit zorgt voor een opslag van het middel in je lever, en een groot gedeelte van de totale hoeveelheid winstrol belandt niet op de plekken waar het zou moeten zijn.
Het injecteren met Winstrol heeft echter ook een negatief effect. Jezelf constant injecties toedienen heeft immers ook gezondheidseffecten die ongewenst zijn. Er kunnen op de aanprikplekken abcessen en bobbels ontstaan en vanwege de pijn moet er geregeld worden gezicht naar een nieuwe injectieplaats op je lichaam. Dit injectieprobleem wordt door sommige sporters opgelost door het middel Winny te drinken.

Winstrol in een kuur

Het middel Winstrol kan het beste worden gebruikt in een dosering van 50 mg per dag. Het middel kan worden gebruikt om te stacken of te cutten. Wanneer je het middel Winstrol gaat stacken kan je het gebruiken in combinatie met Deca en Nilevar. Wanneer je gaat cutten kan je het beste combineren met Boldenon, Masteron en Trenbolon.
Een kuur kan gedurende een langere tijd van meer dan 6 weken worden volgehouden. Houd er daarbij rekening mee dat sommige steroïden toxisch zijn.

Bijwerkingen van Winstrol

Het middel Winstrol heeft echter ook een aantal bijwerkingen die wel genoemd moeten worden; door gebruik van Winstrol kan tijdelijk een vergroting van de prostaat plaatsvinden. Bovendien is er een negatieve uitwerking op de huid. Je kan last krijgen van acne of een vette huid. De goede cholesterol in je lichaam wordt aangetast; de hoeveelheid daarvan wordt namelijk minder. Daarbij zal door de eigenschappen van Winstrol de hoeveelheid testosteron in je lichaam zodanig toenemen dat je een toename krijgt van lichaamsbeharing. Je hoofdhaar zal echter juist onder invloed van dit middel afnemen. Vrouwen die het middel Winstrol gebruiken zullen dus last kunnen krijgen van vermannelijking. Dat wil zeggen een toename van lichaamsbeharing, maar een afname van de borstomvang. Bovendien zal het middel Winstrol door de samenstelling zorgen voor gewrichtspijn, wat weer een negatief effect heeft tijdens de training en je verdere dagelijkse leven.