Turinabol, anabolen met een historie

Het middel Turinabol, ook wel bekend als T-bol vindt zijn oorsprong in 1961. Het was het eerste middel wat de producent Jenapharm in Oost Duitsland officieel op de markt bracht.

Het middel was van oorsprong bedoeld voor Duitse olympische atleten, en het was bedoeld om de Oost-Duitse atleten naar de overwinning te brengen tijdens de olympische spelen. Turinabol is een middel dat rechtstreeks is afgeleid van Dianabol. Het middel T-bol werd ontworpen door de chemicus Albert Stachowiak. Het is een anabole steroïde die niet openlijk in de handel verkrijgbaar is, je zal je ervoor in het ondergrondse circuit moeten begeven.

Het middel Turinabol heeft als eigenschap dat het niet valt op te sporen via urinetests, wat de grondslag ervan is. Immers, een anabole steroïde die bij urinetests zou worden ontdekt zou per direct zorgen voor diskwalificatie van sporters bij wie het gebruik ervan zou kunnen worden bewezen. Het is echter wel een zeer effectief middel met matige anabole effecten en slechts milde bijwerkingen. Het middel Turinabol heeft bijwerkingen die het gemiddelde houden tussen Dianabol en Anavar. De anabole werking van het middel Turinabol is ongeveer gelijk of iets groter dan de werking van Testosteron. Het middel vertoont echter geen of weinig androgene activiteiten.

De samenstelling en werking van Turinabol of T-bol

Het middel Turinabol heeft geen oestrogene effecten. Dit is een reden waarom gebruikers het product zo graag willen. Oestrogeen geeft de gebruikers immers een pafferige, vrouwelijke uitdrukking. Turinabol zorgt echter voor een ‘hardere look’ bij de gebruikers. Een bijkomend verschijnsel van het middel Turinabol is dat het niet lang in je lichaam blijft na inname, terwijl de werking ervan gewoon doorgaat. Doordat Turinabol zo snel je lichaam verlaat zal het ook niet snel worden ontdekt tijdens urinetesten of drugstesten tijdens de uitoefening van sport in wedstrijdverband. Het middel Turinabol heeft de mogelijkheid om de binding van SHBG met andere steroïden te reduceren, waardoor je lichaam meer testosteron kan benutten. Er zijn bij het middel Turinabol nagenoeg geen negatieve effecten voor de gezondheid of negatieve bijwerkingen bekend.

Turinabol voor zowel mannen als vrouwen

Het middel Turinabol wordt door zijn geringe bijwerkingen zowel gebruikt door mannen als vrouwen. Al moet je er wel bij constateren dat vrouwelijke sporters een veel hogere dosering nodig hebben om positieve effecten te ervaren van Turinabol. De dosering bij vrouwelijke atleten is ongeveer het dubbele van de dosering die mannelijke atleten nodig hebben. Het nadelige gevolg hiervan is dat de effecten voor vrouwen wel schadelijk zijn en grenzen aan het onaanvaardbare. Bovendien treedt bij vrouwelijke atleten wanneer ze het middel Turinabol gebruiken een vorm van lichamelijke vermannelijking op. Dit is een logisch voortvloeisel uit het feit dat het een middel is wat effecten veroorzaakt die behoren bij testosteron. Een vrouw zou dus onder andere extra last kunnen krijgen van lichaamsbeharing, maar daarnaast moet ze ook haar oestrogeenspiegel in de gaten blijven houden.

Wat zijn de bijwerkingen van Turinabol of T-bol

Het middel Turinabol heeft dus een positieve uitwerking op de spierontwikkeling, maar ook een aantal negatieve effecten op de lichamelijke gesteldheid van sporters. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan acne en een vette huid, tijdelijke erectiestoornissen, een vergrote kans op hartaandoeningen, tijdelijke krimp van de testikels bij mannen, verminderde biologische testosteronproductie, moeilijkere bloedstolling en het middel Turinabol is hepatoxisch.