Anavar, een veilig alternatief voor Dianabol

Anavar is ook wel bekend als oxandrolone. Het heeft vergeleken met andere anabole steroïden twee grote pluspunten.

Het eerste pluspunt is dat het de natuurlijke productie van testosteron niet beïnvloedt. Het tweede pluspunt van Anavar is dat het niet aromatiseert. Je zal dus geen nakuur na Anavar nodig hebben mits je je hebt gehouden tijdens het gebruik aan de maximale dosis van 10 – 20 mg Anavar per dag. Bij hoge doseringen krijgt je lichaam namelijk – net zoals bij alle anabolen steroïden – een seintje dat er genoeg testosteron aanwezig is, waarna de natuurlijke aanmaak van testosteron stopt. Bij een hoge dosis Anavar, bijvoorbeeld 40 -50 mg per dag, is het dus wel noodzakelijk om een nakuur te nemen van anti oestrogeen om de aanmaak van natuurlijke testosteron weer aan het werk te krijgen en om teveel verlies in spiermassa na het stoppen met de kuur te voorkomen. Anavar is een van de veiligste anabolen steroïden, en het werd destijds toen het op de markt kwam beschouwd als een veilige vervanger van Dianabol.

Anavar, geschikt voor hem en haar

Het middel Anavar is zowel geschikt voor gebruik door mannen als door vrouwen. Het heeft namelijk nagenoeg weinig tot geen effect op vermannelijking. Het gebruik van Anavar is daarom in de sportwereld behoorlijk populair. Anavar is één van de weinige anabolen die zowel veilig is als gemakkelijk zonder dat het teveel bijwerkingen heeft als oestrogeen. Een kuur gebaseerd op Anavar wordt door bodybuilders over het algemeen gebruikt als anabool om te cutten met een lage winst in spiermassa omdat het de eetlust remt en toch de behaalde spiermassa behoudt doordat je geen vocht vasthoudt.

Een kuur met Anavar; lange termijn strategie

Een kuur met Anavar heeft als voordeel dat er bij kort termijn gebruik geen schadelijk effect op de natuurlijke testosteron aanmaak is. Anavar is namelijk een anabole steroïde met zwak androgene eigenschappen, maar wel met toename in explosieve kracht. Daarom is het kopen van Anavar populair onder vechtsporters, powerlifters, sprinters en andere beoefenaars van krachtsporten om meer spierkracht te verkrijgen zonder dat er toename in het lichaamsgewicht plaatsvindt. Anavar is een middel dat veel wordt gebruikt door amateur bodybuilders en recreatieve sporters om op snelle manier hun lichaam klaar te maken voor de zomer. In de vakantie hoef je dan minder tijd in de sportschool door te brengen terwijl je lichaam toch in topvorm blijft. Anavar blijft namelijk ongeveer een half jaar lang actief in je lichaam aanwezig.

Anavar om de krachten te bundelen

Het middel Anavar wordt door bodybuilders het liefst gebruikt om te stacken met andere anabolen met hoog androgene eigenschappen als impuls voor meer spierkracht. Een kuur van Anavar met bijvoorbeeld Winstrol ( ook wel verkrijgbaar onder de namen Stanozolol, Stromba of Winny) of een kuur van Anavar met Masteron/drostalonon is een leuke kuur om te cutten met behoud van spiermassa, verhogen van spierkracht, verbeteren van de spierhardheid en het nut van een eetlustremmend effect. Daarnaast wordt een kuur van Anavar met Primobolan ook veel gebruikt. Dit is een interessante kuur voor beginners die veilig willen cutten met behoud van spiermassa.
Een andere interessante kuur op basis van Anavar is de combinatie van dagelijks 120 tot 140 mcg Clenbuterol en Winstrol of Halotestin. Dit is een stack die de spierhardheid bevordert, de spiermassa behoudt en extra kracht levert. Een nakuur is bij het gebruik van Anavar nagenoeg niet nodig. Alleen wanneer je het middel in een stack gebruikt is een nakuur met Nolvadex wel aan te bevelen.

Nadelige bijwerkingen van Anavar

Aan de voordelen van Anavar kleven ook een aantal nadelige bijwerkingen die niet onbenoemd dienen te worden. Zo kan je tijdens het gebruik van Anavar last krijgen van hoofdpijn, diarree en duizeligheid. Daarbij is het middel net zoals alle anabole steroïden levertoxisch bij langdurig gebruik en/of een hoge dosering. Anavar kan daarnaast zorgen voor een afname van je libido. Wat wel zal toenemen is de mate van lichaamsbeharing. Dit kan overmatige proporties aannemen. Daarnaast kan je acne ontwikkelen. Vrouwen die Anavar in een (te) hoge dosering gebruiken zullen vermannelijking in hun lichaam ondervinden.